top of page

Groene gevels buiten

Voor de installatie van groene gevels in de openlucht werken we voornamelijk met ons eigen systeem "PlantWall". Hierdoor kunnen we de kostprijs laag houden en de beschikbaarheid groter. 

Plantwall is een eigen ontworpen systeem op basis van steenwol. Het unieke hieraan is dat we niet meer beperkt zijn in de vorm die we de groene gevel willen geven. De bestaande systemen zijn immers enkel goed voor recht op recht, maar dat is niet altijd even mooi. Nu is het dus ook mogelijk om organische vormen aan te nemen en zelfs logo's van bedrijven.

Werking

Het systeem is gebasseerd op steenwol, dit wordt ook gebruikt in o.a. de tomatenteelt. Het hele systeem hangt op 4cm van de gevel, dus water in de gevel is onmogelijk. In de afbeelding hiernaast zie je hoe het systeem is opgebouwd. Wat ook nieuw is, is dat de opvanggoot mee verwerkt is in het systeem. Hierdoor is deze niet meer zichtbaar.

De planten groeien in het steenwol, hierin hebben we een vrij grootte keuze an planten. Het hangt wel af van de orientatie van de gevel welke planten we gebruiken. Er worden er tot 150 st/m² gezet en dat kan gaan van lavendel, Euonymus tot Heuchera's en wilde aardbijen.

Het belangrijkste aan groene gevels is de beregening, want zonder water en meststoffen kunnen deze planten niet overleven. Deze beregening is een stukje techniek dat zorgt voor de juiste water- en meststoffengift. Dit alles verloopt volledig automatisch, dus hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

pl@nt ontwerp
pl@nt technisch
pl@nt beregening
muurtuin
bottom of page