top of page

Klimplanten

Met klimplanten kan je op een eenvoudige en goedkope manier gevel vergroenen. Het kan met zelfklimmers of  slingerplanten.

Slingerplanten moeten geholpen worden om te kunnen klimmen. Dit kan gebeuren met rasterwerken van hout, maar deze levensduur is beperkt. Tegenwoordig wordt er meestal gebruik gemaakt van roestvrije stalen kabels. De slingerplanten kunnen deze dan gebruiken als steun.

Er zijn verschillende vormen mogelijk waarlangs we de planten kunnen laten groeien. Door speciale afschermkappen aan de gevel voorkomen we dat de planten rond de pluggen kunnen wortelen. En dus is de schade aan de gevel hierdoor miniem. De afstand tussen de planten en de gevel kan variëren van 9 tot 18cm.

pl@nt klimplanten
pl@nt bedrading
pl@nt slingerplanten

Planten

Akebia quinata

Akebia quinata is een slingerplant die het best gedijt in de zon. In april-mai komt er een paarse bloem op. Na de bloei komen er blauwe vruchten van 10cm aan.

Clematis viticella

Clematis is een een slingerplant die goed gedijt in de zon. In Juni-Juli komen er rode bloemen op.

Hedera Helix

Hedra helix ofwel klimop kan zonder hulp aan gevels groeien. Het kan zowel in de schaduw als in de zon en is wintergroen.

Parthenocissus

Parthenocissus kan ook zonder hulp op gevels groeien. Het is bladverliezend en heeft in de herfst een mooie rode verkleuring. Na klimop is dit ook een van de veel gebruikte planten.

Akebia quinata
Campsis radicans
Hedera helix, klimop

Wisteria sinensis

Wisteria sinensis is een slingerplant die vooral in de zon wordt gezet. Het geeft in mei blauwe bloemen. 

Campsis radicans

Campsis is ook een slingerplant die goed gedijt in de zon. In Juli, Augustus komen er gele trompetbloemen aan.

Wisteria sinensis
Clematis viticella
bottom of page