Mogelijkheden

Sedumdak

Sedumdaken zijn hetzelfde als de extensieve groene daken. Dit is omdat ze zeer weinig onderhoudswerk vragen. Het is het lichtste systeem  en ook het goedkoopste. Sedum kan zeer goed in de zon, maar schaduwdaken gaat niet goed. Er zijn 2 mogelijkheden tot inplanting:

  • Sedum stekken: hierbij worden stukjes sedum verspreid over het dak. Deze beginnen dan te groeien en na 9 maanden is het hele dak volgroeid. Het nadeel is wel dat je gedurende dit eerste jaar regelmatig onkruid moet verwijderen.  

  • Sedummatten: Dit zijn voorgegroeide biologisch afbreekbare matten waarop 7 soorten sedum groeien. Hierdoor is het dak direct groen en moet je geen onkruid trekken. Het nadeel is dan weer dat het zo'n 10-15euro/m² duurder is.

Kruidendak

Kruidendaken hebben een zeer ruim plantenassortiment en zijn hierdoor zeer verschillend. Er wordt gewerkt met bloeiende planten van max 30cm hoog, waardoor je een mooie bloemenweide krijgt. Dit systeem weegt wel wat meer en vraagt iets meer onderhoud.

Daktuin

Bij daktuinen is er zeer veel mogelijk. Het zijn als het ware echte tuinen op een dak, met gazon, hagen en zelfs een vijvertje is mogelijk. Voor deze daken is er wel een speciale constructie van het dak vereist door het hoge gewicht.

© 2018 Pl@nt

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon