PROJECT 1

Het eerste project van een groene gevel is gelegen in de berthoutstraat 53 in Vremde. Het is een volledig organische vorm, wat het allemaal wat complexer maakt. Het is eigenlijk een proefstuk om te zien hoe goed het systeem werkt en welke verbetering er moeten aangebracht.

De totale oppervlakte van de gevel bedraagt 9m² en er zitten in totaal 1400 plantjes in, met een variatie in bladkleur en bloemkleur. De plantjes zijn er als kleine stekjes ingestoken en moeten nog goed groeien.

De beregening is nog semi-automatisch zodat ik zelf nog wat kan testen. Er wordt water gegeven met regenwater en er worden automatisch meststoffen meegegeven.

Onderaan de gevel hangt bij deze opstelling een goot omdat ik er nog niet zeker van was of het wel echt nodig was. Bij volgende systemen wordt er een flexibele goot mee in de groene gevel verwerkt. De overschot aan water wordt terug gebruikt door de groene gevel.

Resultaat na 3 maanden

© 2018 Pl@nt

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon