top of page

Project groen gevel

De klanten voor dit project hebben een rijhuis met een beperkte tuin. Zoals de meeste huizen bestaande uit 90% verharding. Om toch meer groen te creeren maar wel dezelfde oppervlakte tuin te behouden hebben ze gekozen voor een groene gevel.

achterkant groene gevel

De afmetingen van de gevel zijn 4,60x3,30m, dus een goede 15m² groene gevel. De achterwand bestaat uit gewone gemetste baksteen van ettelijke jaren oud. Hierop word onze draagstructuur bevestigd doormiddel van de correcte pluggen.

De beregeningsinstallatie bevindt zich binnen in het washok. De watertoevoer komt dan door de muur direct in de groene gevel terecht zodat deze niet zichtbaar is. Deze watertoevoer wordt dan aangesloten op de druppelleidingen die door het ganse systeem lopen.

Onderaan wordt een houten afwerking voorzien om het drainagewater op te vangen. Dit overschot aan water loopt teug naar de regenwaterput en wordt daarna terug gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat er niets verloren gaat.

opouw groene gevel
opvang groene gevel
IMG_20190614_154216.jpg

De beplanting bestaat uit een divers assortiment met o.a. Lavendula, Carex, Euonymus en Heuchera. De foto hiernaast is vlak na de aanplant.

planten groene gevel
groene gevel
bottom of page