top of page

Project gevelbekleding

Voor dit totaalproject werd ons gevraagd om een combinatie te doen met een groene gevel, isolatie en steenstrips. De taken die werden uitgevoerd zijn:

     - Aansluiten regenwaterput

     - Plaatsen groene gevel

     - Gevel met 10cm isolatie en steenstrips

     - Fornuis voor beregenings installatie

     - dak isoleren en EPDM plaatsen

 

Als eerste wordt de bestaande regenwaterput aangesloten zodat we deze kunnen aansluiten op de groene gevel. Er wordt ook een terugvloeiings systeem geplaatst zodat we de overschot aan water dat uit de groene gevel komt kunnen opvangen en terug gebruiken.

 

Om de regenwaterpomp en de rest van de beregeningsinstallatie weg te werken wordt er een kleine uitbouw geplaatst omgevormd tot fornuis. Hierin komt de hele beregeningsinstallatie te zitten.

 

De groene gevel komt dan over het lange rechte stuk met afmetingen van 6x2m. Er wordt gebruikt gemaakt van een steenwol wand voorzien van de nodige irrigatie. De beplanting bestaat uit een assortiment van 18 soorten planten die door elkaar in de gevel zijn aangeplant.

 

Het overige deel van de gevel wordt voorzien van 10cm isolatie waartegen dan steenstips worden geplaatst. Er is gekozen voor het type Patrimonia oud Reime van Wienerberger. De stenen worden opgevoegd met een lichtrijze voeg. De regenwaterafvoeren worden mee verwerkt in de gevel.

 

Het lage dak wordt voorzien van 10cm extra isolatie met daarop een nieuwe EPDM als dakbedekking.

 

IMG_20200918_162222.jpg
IMG_20200911_145157.jpg
dakisolatie
groene gevel
groene gevel
groene gevel
groene gevel
IMG_20200908_172713.jpg
IMG_20200911_145209.jpg
bottom of page