top of page
Schermafbeelding 2023-06-07 102649.jpg

Groendaken

Op deze pagina vindt u een greep uit ons assortiment. Wilt u graag uw zelf uw groendak plaatsen, stuur ons dan een plannetje van uw dak met enkele foto's dan zorgen wij voor de nodige materialenlijst. Of u kan ook bij ons in de winkel langskomen, dan helpen we u zo verder.

Zelf plaatsen of laten plaatsen, alles is mogelijk

beschermdoek groendak
Schermafbeelding 2021-12-26 182719.jpg

Beschermdoeken

Het begin van een groendak is het beschermen van de dakbedekking. Dit doen we doormiddel van een beschermdoek. We gebruiken de VLU300 voor gewone sedumdaken en de VLU500 voor de intensievere groendaken en dakterrassen. 

Ook een wortelwerende folie kan soms van toepassing zijn.

Drainage

Het belangrijkste onderdeel van het groendak is de drainage. Wij hebben verschillende diktes liggen met telkens hun specifieke doeleinden:

- 20 en 25mm voor extensieve groendaken

- 40mm voor semi intensieve groendaken

- 60mm voor de daktuinen 

Verder hebben we ook nog speciale drainage voor schuine daken

drainage groendak
daktuinsubstraat

Substraten

Het daktuinsusbtraat is het meest voorkomende groeimedium voor de groendaken. Dit kan zowel geschikt zijn voor intensieve als extensieve groendaken. Het substraat kan eventueel nog aangevuld worden met MSP voor extra wateropname of met Geocell voor extra volumetoename zonder het gewicht drastisch te verhogen

sedummat.JPG

Beplanting

De beplanting van een extensief groendak kan gebeuren met sedumstekken of volgroeide sedummatten. Voor de schuine daken hebben we zelfs sedummatten op rol tot 10m lang.

De daktuinen kunnen met allerlei soorten worden aangeplant, zoals in een normale tuin. 

sedummat
toezichtsput groendak

Afvoer van het dak

Voor de afvoer van het dak hebben we verschillende maten van controleputjes beschikbaar, gaande van putjes voor zijdelings of vlakke tapgaten, ronde of vierkante putjes en verschillende hoogtes afhankelijk van de dikte van het substraat

bottom of page